Tekstit

Deodorantti

Lasten saamisen myötä olen alkanut pohtia eri kosmetiikkatuotteiden ja pesuaineiden myrkkymääriä. Niiden vaikutusta luontoon ja meihin. Olenkin täällä jo jakanut käyttämäni itsetehdyn pyykinpesuaineen ohjeen. Jokin aika sitten näin lehdessä ohjeen itsetehtyyn deodoranttiin. Kokeilin ohjetta ensimmäistä kertaa hetki sitten ja tykästyin. Tosin lisäsin itse ohjeeseen yhden ainesosan... OHJE: 1rkl shea-voita 1rkl kookosöljyä 2rkl ruokasoodaa 2rkl perunajauhoja N.20tippaa eteeristä öljyä tai tuoksuöljyä VALMISTUS: Sulata shea-voi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää sulaneeseen rasvaan ruokasooda ja perunajauho. Lisää eteerinen tai tuoksuöljy. Kaada esim. lasipurkkiin ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä n. peukalonpään kokoinen nokare kainaloihin.

Tuunatut pinnit

Kuva
Tarvikkeet: Pinnejä Nappeja, koristekukkia, sarjakuvahahmoja Superliimaa Valmistus: Olen ostanut koristeettomia pinnejä  www.nappikauppapunahilkka.fi  . Kukkakuviot on Tigerista, Ryhmä Hau-koira tullut kindermunasta, avaimenperä josta leikattu pois renkaan lenkki. Napit ostettu aikapäiviä sitten edesmenneestä Tiimarista. Olen vain siis liimaillut superliimalla juttuja pinneihin. Saa helpolla mieleisiä ja äidinkin päähän sopivia.

Keskosille neuleita

Kuva
Olen tän ohjeen aikanaan nähnyt Strömsössä. Ohje löytyy ruotsiksi myös videon muodossa ja kirjallisena suomeksi. Tämä on erittäin helppo valmistaa jos osaa tehdä isoäidin neliön. Aluksi tehdään kaksi kappaletta kuusikulmioita joista kahtia taitamalla syntyy puolikas helma ja toinen hiha. OHJE: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/21/kahdesta-kuusikulmiosta-virkattu-takki Reunaan virkkaan aina erivärisen koristelistan. Näihin olen virkannut nauhat, mutta napitkin toki sopii.

Parhaalle ystävälle...

Kuva
Kuopuksemme paras päiväkotikaveri vaihtaa syksyllä hoitopaikkaa. Jotain halusimme antaa hänelle muistoksi yhteisistä hetkistä, leikeistä ja ystävyydestä. Kuopus 3v piirsi kaavat, minä leikkasin ja ompelin ja pujottelin hahmolle hiukset. Huomenna kuopus saa piirtää nukelle silmät ja suun vedenkestävällä tussilla. Hahmon tein pehmoisesta flanellista, ompelin saumat siksakilla oikealta puolelta, jätin täyttöaukon, täytin vanulla ja ompelin täyttöaukon umpeen. Tämän lisäksi teemme hänelle rannekorun johon tulee hänen nimensä.

Aika sanoa hyvästit...

Kuva
Keskimmäiseni siirtyy syksyllä ekalle luokalle ja pienin vaihtaa päiväkodissa ryhmää. Siispä nyt keväällä on aika muistaa päiväkodin hoitajia. Lahjoiksi annamme täällä jo aiemmin jakamani ohjeen mukaan tehtyä pyykkietikkaa pienissä pulloissa sekä pyykin pesuainetta pikkuisissa lasipurkeissa. https://itsetehdensaastaen.blogspot.fi/2018/03/itsetehty-pyykinpesuaine-seka.html Korttien tekemisen ajattelin heti kättelyssä delegoida lapsille. Tosin pienellä avustuksella toki. Pienin sai piirtää korttipohjaan kukan varsia ja ruohoa. Sitten rytättiin pikkuisia silkkipaperipalloja, jotka liimattiin kukan varsien päihin. Eskari piirsi ensin korttipohjaan kukan. Hän valitsi tulppaanin. Hän myös väritti ne. Sitten minä iskin neulan kanssa kehiin. Tein reikiä, niinkuin ompelukuvissa. Lopulta sitten ompelu, kuten ompelukuvissakin. Tämäkin homma jäi minun tehtäväksi vaikka aluksi ajattelin eskarin hoitavan homman. Mutta reiät oli turhan pieniä ja ompelu vaati melkoista hampaiden puremista.

Unimaski

Kuva
Nyt kun kevät on saapunut ja aamut aurinkoisia ja valo osuu silmiin jo viiden aikaan niin haluaa pimennystä, jotta unet jatkuisi (edes hetken...) Tarvitset: Kangasta (puuvillakangasta ja sisälle vahvempaa, minulla vanha fleecepeitto. Huopakin käy, tosin muista pestessä, että huopuu!) Kuminauhaa Ompelukone Valmistus: Leikkaa puuvillakankaasta neljä sydäntä. Vahvemmasta kankaasta kaksi. Laita vahvempi sydän kahden puuvillaisen väliin. Ompele osat yhteen. Laita kaksi sydäntä hieman päällekkäin ja ompele kiinni toisiinsa. Kiinnitä kulmiin kuminauha. Ja nauti "pimeistä" päiväunista!

Pääsiäisruoho

Kuva
Kokeilimme viime vuonna mielenkiinnosta istuttaa pääsiäiseksi popcornia. Oli niin hassulta kuulostanut ohje jonka jostain bongasin, en muista enää mistä. Mutta ihastuttiin ja tänäkin vuonna meillä istutettiin popcornia. Multaa astiaan, popcornin siemenet päälle ja ripaus multaa siementen päälle. Ja kastelin toki. Nämä itää todella nopeasti, päivässä parissa. Kasvaa vahva ja komea ruoho. Ja loputhan pussiin jääneet siemenet voi poksautella ja nauttia parempiin suihin...